Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

sos ασκοσφαιρωση

Αγαπητοι φιλοι ζηταω την γνωμη σας σχετικα με το προβλημα της ασκοσφαιρωσης που φετος εκανε την παρουσια της σε 6 μελισσακια απο τα οποια τα 4 με βασιλισσες νεες του 2013. Μαλλον το λαθος ξεκινησε απο την προηγουμενη χρονια που ειχα ενα μελισσακι με το ιδιο προβλημα και δεν απομονωσα τα μολυσμενα πλαισια κατα την προσθεση πλαισιων την ανοιξη με αποτελεσμα την εξαπλωση της ασθενειας σε καποια μελισσια του μελισσοκομιου.
θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με την ολοκληρωτικη εξαφανιση της ασθενειας ,αφου  ολα οσα εχουν δοκιμαστει λενε οτι ειναι ημιμετρα και η μολυνση δεν φευγει. Εγω εχω απογοητευτει και λεω να καταστρεψω τα μελισσια αυτα και να λιωσω τα πλαισια γιατι φοβαμαι να βαλω αυτα τα πλαισια σε αλλα μελισσια μηπως μοληνθουν και τα υπολοιπα.
ευχαριστω εκ των προτερο για καθε βοηθεια.

15 σχόλια:

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΛΩΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχολαστικό, καθημερινό καθάρισμα της βάσης.
    Ιδανικά κινητό πάτο και να τον αλλάζεις κάθε μέρα με έναν άλλο. Τον παλιό τον καθαρίζεις και τον ξαναβάζεις την επόμενη μέρα.

    Ακραία λύση αλλά λειτουργεί: δοκίμασε αν νομίζεις οτι δεν θα έχεις θέμα με λεηλασίες κλπ, για μια εβδομάδα να βγάλεις και εντελώς τον πάτο και να στηρίξεις την κυψέλη σε τσιμεντόλιθους. Ετσι θα πέσουν όλες οι μουμιοποιημένες προνύμφες έξω. Να θυμάσαι οτι η ασθένεια μεταδίδεται με τις μαυρες προνύμφες.

    Είναι σημαντικό να τροφοδοτείς συνεχώς με σιρόπι για να προκαλείς τη βασίλισσα να γεννά όσο περισσότερο γίνεται και προφανώς να μην μεταφέρεις πλαίσια απο τις προσβεβλημένες κυψέλες σε υγιείς.

    Ουσιαστικά θα αυτοκαθαριστεί, απλά θέλει βοήθεια.

    Διάβασε κι εδώ http://www.bees.gr/archives/3502

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα ευχαριστω για την πληροφορια ολα αυτα τα εχω κανει και στο παρελθον και κινητους πατους εχω και ταισμα και εχουν καθαριστει τα μελισσια απο την ασθενεια ,αλλα αυτο ειναι προσωρινο, το θεμα ειναι τι γινεται στο μελλον ? δεν γινεται να εχουμε και αλλες μολυνσεις κρατωντας στο μελισσοκομειο καποια ή εστω ενα μελισσι που στο παρελθον νοσησε. Ενταξει αυτο γιατρευτηκε το πλαισια του ομως παραμενουν εστια μολυνσης.

      Διαγραφή
    2. Eνας από τους λόγους που επανέρχεται η ασθένεια είναι η υγρασία. Πρέπει να φροντίζουμε το κάθε μελίσσι να είναι καλά αεριζόμενο όλο το χρόνο και στεγνό. Για τα πλαίσια αν έχεις αμφιβολία, θα πρέπει να παροπλίσεις αυτά που είδες οτι έχουν πρόβλημα. Θα πεταξεις 5 - 6 πλαίσια ανα δεκάρα κυψέλη και θα ησυχάσεις.

      Χάνεις μια χρονιά, όπως έλεγε κι ενας φίλος, αλλά αυτό είναι το τίμημα. Ασθένεια είναι, δεν θα μπορούσες να βγεις αλώβητος. Με το χλώριο προσωπικά, διαφωνώ κάθετα.

      Η ασκοσφαίρωση είναι σπαστική αλλά το μελίσσι μπορει να αυτοκαθαρίζεται κι ετσι πρέπει να το κρατήσουμε.

      Διαγραφή
  3. 6 ml χλωριο σε 1,5 λιτρο σιροπι 1/1 μια τρυπα σε ενα μπουκαλι και ριξε σε καθε κενο μεταξυ των κηρηθροφορεωνω καθε 6 μερες επι 4 φορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθαριζε καθημερινως τον πατο της κυψελης και σφυξε καλα το μελλισι ταισε το καθε δυο μερες με συροπι 1/1 και σε λιγο καιρο θα καθαρισει εντελως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σας ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας, ευχομαι το καλυτερο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΣΚΟΣΦΑΙΡΩΣΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Αγγελε ποιος σου ειπε οτι διαφωνω με την αποψη σου καθε αλλο , ηδη αυριο θα εφαρμοσω αυτο που γραφεις, τα μολυσμενα πλαισια τι γινονται ? τα βαζεις σε αλλα μελισσια ?,\ή με την μεθοδο αυτη απολυμενονται και αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΑ ΒΟΥΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΑ 10 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ 1 ΛΙΤΡΟ ΧΛΩΡΙΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟ. ΣΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΑ ΒΟΥΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΛΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΤΙΝΑΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΧΛΩΡΙΝΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΙΣΑ ΝΑ ΡΑΝΤΙΣΤΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΞΑΛΙΚΟ ΚΑΠΩΣ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΡΦΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγγελε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. an einai dinaton kathe 2 hmeres (efoson exeis alaksi oloklirotika kypseles patous ktlp.....oxi petgma tis kypseles kapsimo apla...) opos eipa kathe 2 hmeres pas vgazis ton pato tis kypselhs kai petas tis moumies melises,se aytes ofilete i molinsi....trofodosia me siropi kathe 2 hmeres gia diastima 15 hmeron kai telos ..... ta plesia kalo einai na ta simadepsis,kai kalo einai na paraminoun mexri to telos tis zwhs tous sta melisakia sou.....egw prosopika etsi exw antimetopisis 3 fwres tin asthenia xwris na exei ksanaemfanisti edw kai 2 xrwnia......kalo einai na symadepsis pia melisakia einai etsi oste na ksereis oti einai evesthita stin asthenia,gia na min kopsis melontika parafiades apo afta. eyxwmai na se voithisa,kai me synxwrite gia ttous ksenous xaraktires pou xrisimopio....einai apla thema orthografiko :D kali sas mera NIKOS IGOUMENITSA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nικο σε ευχαριστω!!!! πολυ για την ανταποκριση πραγματι ειναι πολυ χρησιμα ολα οσα μου γραφεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

    Well over 160,000 men and women are trying a simple and SECRET "water hack" to lose 2 lbs every night in their sleep.

    It's very simple and works on everybody.

    Here's how to do it yourself:

    1) Take a drinking glass and fill it up half the way

    2) Then use this amazing HACK

    and you'll become 2 lbs skinnier in the morning!

    ΑπάντησηΔιαγραφή