Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η μεταφορά στην καστανιά επιφύλασσε 9 καλά νέα και 1 κακό . Τα καλά είναι ότι οι 9 από τις 10 παραφυάδες (πέντε πλαισίων) έγιναν 10άρες μία μόνο πήγε λίγο πίσω 8 πλαίσια.
Η καστανιά δούλεψε καλά εκτός λίγων ημερών που είχε βροχή και κρύο . Τις ημέρες που κρύωσε ο καιρός και στο Μαίναλο στο έλατο.




Το κακό είναι ότι ορφάνεψε ένα μελίσσι, έχασε την μάνα ίσως από δικό μας χειρισμό, μπορεί και να την συνθλίψαμε κατά την επιθεώρηση, κάποιος είπε ότι το καπνίσαμε πολύ και φοβήθηκε η βασίλισσα και την έκοψαν.Ισως να ήταν και ελαττωματική
Όταν είδαμε τα βασιλοκέλια 2-3 υπήρχε και ασφράγιστος γόνος που σημαίνει με τα λίγα που ξέρω ότι ει χε ορφανέψει λιγότερο από 8 ημέρες.
Την επόμενη αφού κόψαμε τα βασιλοκέλια τοποθετήσαμε νέα βασίλισσα με κλουβί χωρίς συνοδεία από παραμάνες.
Το αποτέλεσμα ? μετά από 10 ημέρες βασίλισσα κομμένη, νέα βασιλοκέλια ποίο πολλά και μεγάλα αυτή την φορά. Πού ίσως σημαίνει την άφησαν να γεννήσει για να έχουν φρέσκα Κόψαμε όλα τα βασιλοκέλια και το ενώσαμε με το ποίο αδύνατο με την μέθοδο της εφημερίδας και τώρα είναι ένα πολύ γερό 17αρι .
Υπήρχε και η περίπτωση να το αφήσουμε να γεννηθεί η νέα βασίλισσα αλλά φοβηθήκαμε τον καιρό και την χρονική εποχική στιγμή.

Ενα μικρό δείγμα ανθοφορίας την εποχή αυτή στην γύρω περιοχή του Λύκαιου όρους.






Βάτος




Αγράμπελη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου